Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara

A Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara 2009-ben alakult. A kamarazenekar alapításának legfontosabb célja az volt, hogy Békés megye kisebb településein is megvalósulhassanak klasszikus zenei produkciók, zenei élményhez juttatva az ott élőket.  Repertoárjukban főként barokk és klasszikus komponisták művei szerepelnek, de szívesen játsszák népszerű, szimfonikus zenekarra írt művek vonószenekari átiratait is. 2020-21 a térzene program keretén belül hat szabadtéri koncertet adtak, többek között a Gyulai Almássy Kastély udvarán és a Szarvasi Vízi Színházban.

A zenekar támogatói: Békéscsaba Város Önkormányzata, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Csabagyöngye Kulturális Központ.  
Az együttes művészeti vezetője Uhrin Viktor.

Bona Musica duo/trio

Kovácsné Kerekes Dalma – hegedű
Uhrin Viktor – hegedű
Rázga Áron – zongora

Az együttes tagjai a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, valamint a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészei. A hegedűduó 2022-ben alakult, trióvá a következő esztendőben bővült. Mindkét formáció számtalan izgalmas lehetőséget rejt magában – repertoárjukban a zeneirodalom barokk, klasszikus, romantikus művei mellett filmzenék, könnyűzenei slágerek egyaránt megtalálhatók.

Fuvola Fiesta

Formációnk 2020-ban, az online lét okozta elzártságban jött létre. Abban az időszakban olyan tűrhetetlen hiányát éreztük a közös muzsikálásnak, hogy végül úgy döntöttünk – betartva a másfél méter távolságot -, heti egy alkalommal összeülünk zenélni. A járvány utáni első nyitáskor a Térzene programban mi is lehetőséget kaptunk a bemutatkozásra, így Békés megye több településén is szabadtéri koncertet adhattunk. Azóta minden évben, főként a nyári hónapokban kapunk felkéréseket megyeszerte. Mindannyian zenetanárok vagyunk. Műsoraink összeállításánál a két legfőbb szempont, hogy értékes, de igazán szórakoztató muzsikát kínáljunk a közönségnek. Repertoárunkban a barokk zene gyöngyszemei mellett helyet kapnak a jazz és a popzene slágerei is. 

Műsorunk címe: Szórakoztató klasszikusok fuvolákra. 
Az előadás időtartama kb 55 perc. 
A fuvola fiesta tagjai: Kaczkó Gabriella, Lipcseiné Timkó Sára, Tormáné Papp Judit (fuvola) és Gál Csaba (zongora)
Moderátor: Kaczkó Gabriella.

Körös Kürtkvartett

A Körös Kürtkvartett a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kürtszólamából alakult kamaraegyüttes. A kvartett tagjai: Klement Aliz, a Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola, Puskás Sándor, a Gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola kürttanárai, Vágó János, a Hódmezővásárhelyi Péczelyi Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Bereczki Gábor, a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola kürttanára. Egykori alapító tagok voltak Bagoly László és Jármi József.

Az együttes létrejötte a kilencvenes évek vadászbáljainak köszönhető, azonban a közös zenekari munka során sikerült túllépni a báli zenén és ma már műsorukban a komolyzenei kürt kvartett átiratokon át egészen az ismert romantikus operakórusokig akár könnyűzenei számok is szerepelnek.

Az együttes életének kiemelkedő eseménye volt Heinrich Hübler 4 kürtös versenyművének előadása zenekari kísérettel 2022-ben a BÉTAZEN nyitóhangversenyén, valamint a Térzene program szabadtéri koncertjei a Csabagyöngye Stégen és az Omaszta Parkban.

COPYRIGHT © 2023 Békés Megyei Szimfonikus Zenekar |
Minden jog fenntartva

COPYRIGHT © 2023 Békés Megyei Szimfonikus Zenekar |
Minden jog fenntartva