Stabat Mater szólistái

Bemutatjuk október 15-ei hangversenyünk szólistáit!

FODOR BEATRIX

énektanulmányait Sárkány Kázmérnál kezdte, majd Koblenzben Elisabeth Szemző-Goese-nél folytatta. Visszatérve Magyarországra Ercse Margitnál tanult, a Zeneakadémián Pászthy Júlia növendékeként diplomázott. Ezután Grazban, majd Bécsben folytatott posztgraduális tanulmányokat David Lutz és Franz Lukasowsky osztályában. 2004-től 2006-ig az Operaház stúdiójának tagja, azóta állandó vendége. Itt Mozart Don Giovannijában Donna Elviraként és a Così fan tutte Fiordiligijeként mutatkozott be. 2005-ben Verdi Alzira című operájának címszerepét énekelte a Zeneakadémián. A Tavaszi Fesztivál Mozart-maratonján Donna Annaként lépett fel. Elsősorban Mozart szerepeiben mozog otthonosan, de a koncertszínpadokon énekelte többek között Verdi Requiemjét a bécsi Musikvereinban, Dvořák Requiemjét a grazi Styriarte Fesztiválon.

MESTER VIKTÓRIA

Mezőtúron született, énektanulmányait a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte. 1996-ban felvételt nyert Toldy Mária musicalstúdiójába, ahol énektanára Kővári Judit volt. Egy évvel később bekerült a Magyar Rádió Énekkarába, majd a Nemzeti Énekkarba. Ez utóbbi társulatban olyan nagyszerű karmesterek keze alatt dolgozott, mint Kobajasi Kenicsiró, Kocsis Zoltán és Solti György. 1998-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol mesterei Andor Éva és Kovalik Balázs voltak. Négy évadon keresztül a Miskolci Nemzeti Színház állandó vendége volt, énekelte többek között a Carmen címszerepét és Miklóst a Hoffmann meséiből. A Magyar Állami Operaházban 2006 októberében debütált a Rigoletto Maddalénájaként.

HÁMORI SZABOLCS

Magyar Állami Operaház Gyermekkórusában énekelt 1988 és 1990 között. 1997-től 2000-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában szólóének és zeneszerzés szakon, 2000-től 2004-ig a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában magánének szakon tanult. 2003-2004-ben a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának tagja volt, Ionel Pantea tanítványaként. 2003-ban részt vett Hamari Júlia operaházi mesterkurzusán. Repertoárja elsősorban Mozart- és Donizetti-operák basszus szerepeiből áll, de énekelt például Puccini A Nyugat lánya című operájában is a 2002-es Miskolci Operafesztiválon. 2005 óta számos oratórium-előadáson lép fel – többek között a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián. Hámori Szabolcs a Mahagonny Alaszkafarkas Joe szerepben debütált az Operaházban, 2009-ben.  

SZEREKOVÁN JÁNOS 

Erdélyben, Marosvásárhelyen született. Tanulmányait szülővárosában kezdte hegedű szakon, majd kis kitérő után elvégezte az ének szakot, előadóművész diplomát szerezve. Budapesten Keönch Boldizsárnál, a Zeneakadémia egyetemi docensénél folytatta énektanulmányait. 2007-ben részt vett Thomas Houser, a New York-i Metropolitan Opera énekmesterének mesterkurzusán. 1998-tól a marosvásárhelyi Filharmónia Énekkarának művésze, ahol szóló pályafutása Mozart Requiemjével vette kezdetét. 2001-től a Magyar Rádió Énekkarában énekel, ahol rövid időn belül szintén egyéni feladatokkal bízzák meg. Lajtha- és Nívódíjas énekkari művész. 2014-ben megkapja a Simándy József-emlékplakettet a Szegedi Nemzeti Színház magánénekeseként. A Magyar Állami Operaházban 2003-ban debütál Rossini Alkalom szüli a tolvajt című operájának főszerepében. Vendégművészként fellépett a debreceni Csokonai Színház, a Pécsi Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház előadásaiban. Széles oratóriumrepertoárjával országszerte és külföldön is számos kiváló zenekarral koncertezik. Több nemzeti és nemzetközi versenyen vett részt, a brassói énekverseny első díjazottja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az együttes 1959 óta színesíti Békés megye kulturális életének zenei palettáját. Székhelye Békéscsaba, ám valójában megyei zenekarról van szó. Tagjai lelkes és kiváló hangszeres pedagógusok, akik a tanítás mellett időt és fáradságot nem kímélve, tudásuk legjavát adva készülnek fel az aktuális hangversenyekre. Karmesterük Rázga Áron.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Élménybeszámolók

Foglalja le helyét!

Ne maradjon le következő koncertünkről!

Képek a zenekar életéből

COPYRIGHT © 2023 Békés Megyei Szimfonikus Zenekar |
Minden jog fenntartva

COPYRIGHT © 2023 Békés Megyei Szimfonikus Zenekar |
Minden jog fenntartva