A Magyar Kultúra Napja

Közeledik a Magyar Kultúra Napja!

Kamaracsoportjaink ünnepi műsorokkal készülnek ez alkalomból. Érdeklődni Kovácsné Kerekes Dalma zenekari titkárnál, a 06204322948-as telefonszámon lehet.

A Fuvola Fiesta tagjai zenetanárként szabadidejüket is muzsikálással töltik. Hogy miért? A válasz egyszerű: ha nem ezt tennék, hiányozna nekik! Az együttest a zene szeretete és öröme hozta életre. Elmondásuk alapján minden próba ünnep számukra, és mindig úgy érzik, többet szeretnének együtt játszani. Az együttes tagjai: Kaczkó Gabriella, Lipcseiné Timkó Sára, Tormáné Papp Judit, Bakosné Gilich Dóra (fuvola) és Gál Csaba (zongora).

A Bona Musica Duo/Trio tagjai a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, valamint a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészei. A hegedűduó 2022-ben alakult, trióvá a következő esztendőben bővült. Mindkét formáció számtalan izgalmas lehetőséget rejt magában. Az együttes tagjai: Kovácsné Kerekes Dalma és Uhrin Viktor – hegedű, Rázga Áron – zongora.

A Körös Kürtkvartett a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kürtszólamából alakult kamaraegyüttes. A kvartett tagjai: Klement Aliz, a Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola, Puskás Sándor, a Gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola kürttanárai, Vágó János, a Hódmezővásárhelyi Péczelyi Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Bereczki Gábor, a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola kürttanára. Egykori alapító tagok voltak Bagoly László és Jármi József.

Valódi különlegesség a Vox Animae elnevezésű, vadonatúj formáció, amelyet Galambos Hajnalka énekművész, a Békés megyei Szimfonikus Zenekar vonósnégyese, valamint Rázga Áron (zongora) hívott életre. Együttesük újabb különleges színt hoz a Békés megyei zenei élet palettájára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az együttes 1959 óta színesíti Békés megye kulturális életének zenei palettáját. Székhelye Békéscsaba, ám valójában megyei zenekarról van szó. Tagjai lelkes és kiváló hangszeres pedagógusok, akik a tanítás mellett időt és fáradságot nem kímélve, tudásuk legjavát adva készülnek fel az aktuális hangversenyekre. Karmesterük Rázga Áron.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Élménybeszámolók

Foglalja le helyét!

Ne maradjon le következő koncertünkről!

Képek a zenekar életéből

COPYRIGHT © 2023 Békés Megyei Szimfonikus Zenekar |
Minden jog fenntartva

COPYRIGHT © 2023 Békés Megyei Szimfonikus Zenekar |
Minden jog fenntartva